Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

„Варна отново се разбунтува“, пише вестник СЕГА във водещото си заглавие. 
„Близо хиляда души обсадиха общинския съвет и принудиха съветниците и кмета Иван Портних да се откажат от застрояване на квартал „Чайка“, изграждане на ромски блок и други важни решения. Съветниците от ГЕРБ и коалиционните им партньори бяха буквално заклещени - никой не можеше да излезе, да надвика колегите си или множеството“, пише вестникът, като прави аналогии с протестите на варненци от 2013 година срещу тогавашния кмет Кирил Йорданов, които прераснаха и доведоха до „крах“ първото правителство на Борисов.
Три от най-тиражните печатни издания поместват твърденията на премиера за успехите на правителството във финансовото управление и борбата срещу контрабандата. 
„Извадихме черните пари от частни джобове“, пише 24 ЧАСА, перифразирайки Борисов.
„Ремонтираме МиГ-ове с пари от спряна контрабанда. Всеки ден ще има ДДС-операции и удари срещу източването на бюджета, обеща Борисов“, цитиран от СТАНДАРТ.
МОНИТОР извежда на челно място друг цитат от премиера: „Врътнахме кранчетата за изтичане на държавни пари. Рекордните 19 милиарда лева са влезли в хазната“ от началото на 2015 година, допълва вестникът. 
"Гражданска отговорност поскъпва с до 30 процента, след като правителството промени кодекса за застраховането“, съобщава ТРУД, като се позовава на прогнози от застрахователи. Средната цена на застраховката сега е 70 евро, а според бранша трябва да стигне 150-200 евро. Лимитът за отговорност се вдига десет пъти - от 1 милион на 10 милиона лева, допълва вестникът.
Подписването на еднодневни трудови договори в рамките на 90 дни няма да отменя правото на получаване на социални плащания, съобщава НОВИНАР в репортаж от вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Наетите хора ще имат право да получават гарантирания минимален доход и помощите за отопление, обясни социалният министър Ивайло Калфин. Готвят изцяло нов закон за социалното подпомагане.
 Върховният административен съд „натисна“ Висшия съдебен съвет за „дисциплинарка“ срещу Владимира Янева, съобщава ДУМА. Категоричният отказ на Съвета да образува дисциплинарно производство срещу бившия председател на Софийския градски съд е незаконен, реши тричленен състав на ВАС. Производството бе поискано от правосъдния министър след като стана ясно, че Янева е разрешила използване на специални разузнавателни средства по делото „Червеи“ за повече от разрешения по закон срок.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!