Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Над 50 хиляди имигранти са пристигнали в Гърция само през юли тази година. За сравнение през цялата 2014 година броят им е около 41 хиляди, пише гръцкият вестник Вима.  Вестникът цитира Европейския комисариат по миграцията, според който за периода 2014-2020 година гръцката страна ще получи около 320 милиона евро за справяне с миграционната криза.

"Северна Корея ще въведе собствена часова зона", съобщава списание Тайм. Новото време ще бъде изместено с 30 минути напред от използваното досега и ще влезе в сила на 15 август.  Според съобщенията, решението на Пхенян има за цел да върне страната към часовото време, използвано на Корейския полуостров преди японската колонизация от 1910 година.

Великобритания трябва да обмисли въможността да отвори отново отново въглищните си мини и да национализира газовите и електрически компании, пише Дейли телеграф. Изданието цитира изявление на крайнолевия кендидат за председател на лейбъристите Джеръми Корбин. Борсови експерти изчисляват, че реализацията на подобни планове биха стрували на правителството в Лондон над 185 милиарда лири.

"Ако бъде казано на някого, че е дебел, то той вероятно ще стане още по-пълен", пише Дейли мейл, като се позовава на изследване на университета в Ливърпул. Според учените стресът, на който са подложени хората, след като подобно нещо им бъде заявено, може да ги накара да ядат повече и да затрудни изборите им към по-здравословни. алтернативи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!