Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК не е обсъждала допълнителна защита на бюлетините

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия не е обсъждала допълнитела защита на бюлетините, извън посочените в Изборния кодекс. Утвърдени са образците на бюлетините, а техническият образец и защитата ще бъдат утвърдени в срок до 30 дни преди изборите.

Предвижда се бюлетините да бъдат бели, изработени от плътна непрозрачна хартия, която не позволява да се разкрива тайната на гласуването, с поредни номера и с полиграфическа защита.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЦИК определи 24 април за датата 6 месеца преди изборите

На свое заседание Централната избирателна комисия реши, че за дата 6 месеца преди изборния ден се счита датата 24 април 2015 година, включително. На същото заседание ЦИК прие и хронограмата за изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври..

публикувано на 12.08.15 в 11:33

ЦИК обмисля нови защити срещу фалшификации на бюлетините за местния вот

Нови защити срещу фалшификации ще бъдат въведени в бюлетините за предстоящите избори на 25 октомври. Все още не е ясно какви конкретни предложения ще постъпят и какъв образец ще приеме окончателно Централната избирателна комисия, но са възможни..

публикувано на 11.08.15 в 16:19

ЦИК приема до 9 септември документите за регистрация за местните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши, че документите за регистрация на партиите и коалициите за местните избори ще се приемат до 9-и септември. Очаква се ЦИК да съобщи началната дата, от която ще приема документите за регистрация. До 4-ти..

обновено на 11.08.15 в 12:10