Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем жертви взе пожар в Париж, подозира се умишлен палеж

| обновено на 02.09.15 в 12:20
2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем души са загинали в пожар в 18-и район на френската столица Париж. Сред жертвите има най-малко две деца. Пожарът може да е умишлен, заявиха официални представители.

Повече от 100 пожарникари участваха в гасенето на огъня. По случая се води криминално разследване, след като стана ясно, че пожарът, който е най-сериозният подобен инцидент във френската столица от 2005 година насам, е започнал на две различни места в сградата.  Първоначално пожарникарите са повикани в сградата около 2.20 часа сутринта, като успели да потушат бързо огъня. Около два часа по-късно обаче е получен нов сигнал за по-голям пожар на същото място. Според полицията осемте жертви са намерили смъртта си след, като скочили през прозорците в опит да се спасят.

Свидетел на случилото се разказа: 

Пожарът започна около 4.00 сутринта, във всеки случай аз се събудих тогава. Чух викове на дете и жена. Излязох и видях, че обитатели се опитват да се прехвърлят към съседната сграда през прозорците. Хората крещяха и се опитваха да дишат, като си показваха главите навън. Най-малко три етажа горяха.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов каза, че има четирима пострадали от огнената стихия, които са в критично състояние:

Все още е много рано да се определи причината за тази трагедия. Води се разследване. Първоначалните данни се анализират от криминалната полиция.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ще бъде направено всичко възможно случаят да бъде изяснен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия