Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради бурна реакция на БСП

НС отложи гледането на Закона за корпоративното подоходно облагане

Снимка: Ивайло Михайлов

Разглеждането на Закона за корпоративното подоходно облагане беше отложено. Това стана след бурна реакция от страна на БСП. Оказа се, че законопроектът не е минал през Бюджетна комисия, което е в нарушение на правилника. 

От БСП поискаха промените в Закона за корпоративното подоходно облагане да бъде отложен за утрешното заседание, като днес да е обект на обсъждане в Бюджетната комисия. Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП лява България" Янаки Стоилов остро разкритикува управляващите:

Не може да се правите, че тези теми не съществуват в България и не ни създавайте основание да смятаме, че както сте готови да правите измами в изборите, така правите измами в самото Народно събрание.

Последва реакция на лидера на БСП Михаил Миков:

Защо превръщате парламента в някаква изтривалка, попита той.

Въпреки възраженията на левицата председателят на Народното събрание Цецка Цачева даде думата на докладчика по законопроекта, което предизвика брожение в редиците на БСП и принуди Цачева да обяви 10-минутна почивка. След нея председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ направи процедурно предложение да се отложи разглеждането на Закон за корпоративно подоходно облагане.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!