Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФБР: Италия под прицела на терористите

Снимка: Уикипедия

Италианските власти са получили информация от Федералната служба за разузнаване на САЩ, че в Рим и Милано има потенциални цели за терористични нападения. В тази връзка се информира за петима предполагаеми терористи. 

Според получената информация застрашените обекти са базиликата "Свети Петър" в Рим, катедралата в Милано и театър "Ла Скала". Квесторите на двата града са разпоредили за повишаване методите и средствата за сигурност, както и на контрол. Повишена е и сигурността около други църковни и от културно значение обекти, места, където се събират много хора. 

Получената информация за вероятна терористична акция все още се анализира. Същото се отнася и до тази за предполагаемите петима терористи  с арабски имена. Първите резултати са отрицателни, но работата на специалните служби ще продължи и през следващите дни. 

Външният министър на Италия Паоло Джентилони припомни, че след атентатите в Париж нивото за сигурност в страната е повдигнато на втора степен, което в случай на необходимост позволява действия на специалните части и военните. Той уточни, че нито Италия, Франция или САЩ ще пратят военни сили в Сирия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!