Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителното бюро на БСП има нови членове след оставките на Стойнев, Паргов и Йотова

| обновено на 28.11.15 в 17:58

Двама нови членове в Изпълнителното бюро избра Националния съвет на БСП. Това са Донка Михайлова и Николай Иванов. Датата за 49 Конгрес, който трябва да избере нов председател на партията ще стане ясна в средата на януари.

След оставките на членовете на Изпълнителното бюро на БСП Драгомир Стойнев, Илияна Йотова и Калоян Паргов заради резултатите от местните избори, днес пленумът гласува промени в състава на Бюрото. Донка Михайлова - настоящият кмет на Троян, и бившият кмет на Криводол и Враца Николай Иванов са новите членове на Изпълнителното бюро.

Не е ясно обаче дали лидерът ще предложи още някого за член на Бюрото. Михаил Миков коментира:

Очевидно е, че засега няма. Изпълнителното бюро няма определен брой членове, така че този въпрос не стои.

На пленума не беше уточнена точната дата и място за провеждане на 49-ия Конгрес на партията. Това ще стане в средата на януари и уточни Миков и допълни:

Даваме си сметка, че този конгрес е изключително важен и за Българската социалистическа партия и перспективите пред нея, важен е и за България, доколкото процесите в страната очертават един десен, с елементи на авторитаризъм, режим.

Все пак за провеждането на конгреса остава времето между 11-ти и 30-ти април догодина.

Пред делегатите на Националния съвет председателят на БСП отново изтъкна проблемите пред страната, които ще предизвика новият бюджет, като е категоричен, че той е антисоциален и вкарва страната ни в дългова спирала.

Михаил Миков съобщи, че от началото на февруари започва цикъл от отчетно-изборни събрания. Още от неделя започва преброяване и оздравяване на партийните организации в страната.

На пленума са взети решения за въвеждане на организационни съвети в общинските партийни организации в Хасково, Видин, Девин и Долна баня.

Следващата събота и неделя ръководството ще се срещне със своите кметове, за да се обсъдят последователно как ще се отстояват левите стандарти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!