Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция е блокирана от 24-часова стачка

| обновено на 03.12.15 в 12:02
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция е блокирана от масови протести. Това е втора  обща стачка срещу правителството на СИРИЗА. Дори младежката организация на управляващата партия призова за протести срещу икономическите мерки.

Демонстрации и протести има в цяла Гърция срещу икономическата политика на правителството и кредиторите. Не само синдикатите, но и част от ръководството на СИРИЗА призоваха за масово участие в протестите днес. Правителството внесе за обсъждане в парламента бюджета и нови мерки, свързани с промени в данъчната система, осигуряването, пенсиите и заплатите.

Само увеличават данъците, а има милиони безработни, коментират пред медиите участници в днешните протести. Учители, фермери, лекари, всички държавни служители и работещи в частния сектор протестират.

Транспортът е напълно блокиран. Железничарите не пуснаха днес нито един влак. Всички пристанища са затворени, където протестни митинги провеждат моряци и докери. Авиодиспечерите прекратиха всички полети от и към гръцките летища за четири часа.
На места фермерите поставиха тракторите в близост до магистралите, но все още водят преговори с правителството. При липса на споразумение заплашват с пътни блокади.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!