Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетът Иван Вълев представя новата си книга "Лошо време"

Премиера  на поетичната книга „Лошо време“ от Иван Вълев ще се състои в книжарница „Хермес–Централ“. В нея са включени нови стихотворения от последните десет години, след авторската антология „Високата трева“.  

 Книгата се състои от четири цикъла: „Свидетелката“, „Животът си тече“, „Пловдивски блус“ и „Нови созополски сонети“ и  са отражение на мислите на  поета по време на трудния български „преход“, както и на екзистенциалните проблеми на личността.

Иван Вълев е автор на осем поетични книги, както и на един роман. Завършил е полска филология и превежда от полски поезия и проза. Живее в Пловдив, където е работил в издателство „Христо Г. Данов“ и ПУ „Паисий Хилендарски“. Няколко години е бил книгоразпространител. 

Стихосбирките му „Скорост“ и „Пътят на птиците“ са печелили наградата „Пловдив“. Неговата поезия се отличава с емоционалност, искреност и критичност към българската действителност. Формата й е в духа на традицията, но в същото време притежава оригиналността на съвременни поетически похвати. Той използва както класическия, така и свободния стих. Естественият поетически изказ прави стиховете му достъпни и разбираеми.   Популярни са някои песни, създадени по негови стихове („Лятото“, „Нито ден е, нито вечер“, „Обещания“). 

Срещата с Иван Вълев е от 18ч. в книжарница "Хермес-Централ".

Интервютона Галя Митева  с поета е тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!