Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Неизвестни "шегаджии" оттеглиха от името на  "Движение България на гражданите" подкрепата за правителството в имейл до медиите, изпратен от официалния адрес на партията, пише ТРУД. Проверка на изданието на пълното описание на изпращача и пътя на писмото е установила, че няма хакерска намеса, а е използван чешки сайт за изпращане на фалшиви имейли.

Радан Кънев остана сам. Ден след като лидерът на ДСБ обяви, че еднолично излиза в опозиция и управлението вече не се ползва с неговата подкрепа, никой от собствената му партия не го последва. Самотен остана и жестът на излъчения от гражданската квота на Реформаторския блок депутат Гроздан Караджов, който подаде оставка като председател на транспортната комисия, отбелязва СТАНДАРТ.

Меглена Кунева да бъде предложена от всички партии в Реформаторския блок без ДСБ за министър на правосъдието. Това е обсъдила лидерска среща без участието на формацията в четвъртък вечерта - ден след като Христо Иванов подаде оставка, посочва 24 ЧАСА. Според вестника обаче Кунева се дърпала и затова реформаторите уговаряли и друг човек да приеме номинацията.

650 хиляди българи гладуват, а страната ни продължава да затъва в бедност, увеличава се рискът пред хората с ниски доходи от изпадане по социалната стълбица, задълбочава се комерсиализирането на образователната система, за всичко това алармира ЗЕМЯ, като цитира доклад на Института за модерна политика.

Майки от цялата страна се организираха на национален протест, чиято цел е да насочи вниманието на управляващите към демографските проблеми и трудностите на младите родители. Управляващото мнозинство отново отказа да се срещне с тях и да ги изслуша, отбелязва  ДУМА.

Лихвите по ипотечните кредити ще продължат да падат и догодина може да стигнат 4 - 4,5%, посочва СЕГА. Цената на потребителските заземи също се очаква да намалее.  Въпреки това проучване показва, че половината българи нямат намерение да теглят нови кредити за потребление, пише изданието.

Брюксел даде зелена светлина за газов хъб у нас. Той ще се казва Балкан и ще се намира във Варна. България и Европейската комисия се договориха за съвместна работна , която да разработи концепция, бизнес и финансов план за проекта, посочва НОВИНАР.

Почти 7 години след газовата криза, която остави България без доставки на газ за 20 дни, София най-накрая вижда светлина в тръбата  - окончателното решение за изграждането на интерконекторната връзка между България и Гърция беше подписано, отбелязва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Фабрики за дипломи в чужбина  печатат тапии за висше срещу съответна сума. Става дума за "виртуални университети", които въобще не обучават студенти, но имат сайт, в който имитират, че са висше училище. Така срещу суми от около 5 хиляди долара и 4 хиляди евро мераклии могат да се сдобият с диплома, пише във водещата си статия  МОНИТОР.  

Жълта или бяла пластина със сериен номер ще има тази година върху коледните елхи.  Ако закупим дръвче без такава марка ни грози глоба от поне 50 лева, обяснява ТЕЛЕГРАФ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!