Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов откри Северната тангента на Софийския околовръстен път

| обновено на 30.12.15 в 17:44
Снимка: БГНЕС

13-километров участък от Северната скоростна тангента на Софийския околовръстен път беше пуснат за движение днес. При откриването му премиерът Бойко Борисов подчерта, че са спасени 220 млн. лв. европейско финансиране:

Почти аз никога не благодаря на строителите. Тук благодаря на Строителната камара, на всички фирми, които много добре ме чуха и разбраха, че това към 31 декември не е факт, което е днес, а това е абсолютно провален пореден обект, който беше на Орешарски, - 220 милиона днеска щяхме да върнем в Брюксел. Аз апелирах не към Господа, а към археолозите. Те само преди 20 дена излязоха от този обект и рискът да загубим 220 милиона стоя през цялото време заради невероятните археологически находки, които намерихме тука.

Борисов обясни и взетите мерки за цялостно улесняване на движението в този район:

Надявам се до догодина да направим целия този пръстен, защото той е важен. ТИР-овете ще ги прекараме, които идват по Струма - няма да минават на южната дъга! Там ще облекчим!  Чакам да ми направят разчетите за два моста - на Горубляне и на другия светофар - да прехвърлим движението транзитното, директно там. Тази тапа да я ликвидираме




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!