Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг, студ и морски бури в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Истинска зима настъпи и в Гърция - сняг, студ и морски бури. Има затворени пристанища.

Сняг вали по високите части на страната, като на места снежната покривка е над 20 сантиметра.Има заледени участъци, предупреждават от Пътна полиция и изискват вериги за автомобилите. Много силен дъжд вали на различни места в Гърция и местните власти  взеха извънредни мерки,защото очакват преливане на реки. Срути се мост в Каламбака, но няма жертви.
Силни морски бури затвориха няколко пристанища. Не се движат фериботите към Крит, Самотраки и Тасос.
Медиите непрекъснато съобщават за промяна на  метеороличната обстановка,като се очаква в следващите дни темтературите да се понижат чувствително.За сега няма затворени пътища.
Същевременно фермерите от Лариса съобщиха днес, че от сряда ще затварят с трактори прохода при Темби, като прекъсват движението по магистралата.Не дават информация, дали блокадата ще е почасова или за по-дълго време.Остават в страни от шосето тракторите на фермерите от Серес,няма проблеми с движението и не се очаква да затворят границата с България.
В Кавала също събират трактори, за да участват в националните протести срещу проектозакона с по-високи данъци в аграрния сектор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!