Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Размяната на затворници между САЩ и Иран, която съвпадна с изпълнението на ядреното споразумение, е важен момент за международната политика на американския президент Барак Обама, но този успех трудно ще бъде повторен при следващото предизвикателство - уреждането на конфликта в Сирия, пише в. "Уолстрийт джърнъл". Изгледите за по-нататъшно сътрудничество с Иран са доста несигурни, като се има предвид, че управлението на Обама върви към края си, а в САЩ и Иран тази година предстоят избори, които имат определящо значение за политиката. Президентът трябва да се бори с критиците, в това число републиканските претенденти за Белия дом, които твърдят, че Иран има по-голяма полза от разведряването със САЩ, отколкото американците. Обама трябва също така да се справи със страховете и на някои демократи, и на някои републиканци, че Техеран ще разпали междуобщностно напрежение в Близкия изток, след като получи близо 100 милиарда долара от облекчаването на санкциите, коментира вестникът.

Избори на всички нива, освен президентски, в Сърбия ще се състоят на 24 април, пише "Данас“. Изданието се позовава на неофициална информация, а потвърждението може да дойде едва след месец с официално насрочване на гласуването.

Белградското издание "Блиц“ обявява, че предизборната кампания в Сърбия вече е започнала. Ако сръбската опозиция остане на становището си, че трябва да се обедини и да продължи да работи за това, много е вероятно да могат да разчитат  да прескочат магическата цифра от пет процента от  подкрепата на избирателите, коментира изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!