Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от БСП няма да подкрепят бюджета на София

Снимка: Николай Белалов

Общинските съветници от БСП няма да подкрепят проектобюджета на София за тази година. Причината е, че не виждат стратегия за управление и развитие на града, посочи председателят на групата Калоян Паргов:
Бюджетът е по-малък от миналата година, той вече е следизборен, представлява една постна пица без тлъстата гарнитура, наречена европейски фонд. Приоритетите на Столична община се преписват от година за година в последните десет. Отново влагаме пари в образованието и отново имаме несправяне с проблема "детски градини". Пак имаме недостиг. Отново влагаме пари в транспорта и отново гражданите мръзнат на минус 20 градуса. Този бюджет за пореден път няма да реши нито един проблем на столичани

1 милиард и 260 милиона лева са заложените средства в бюджета на София, заяви в отговор заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов:
Направили сме всичко възможно да предложим бюджет, който обединява становищата на повече хора и е добър за града. От приоритетите бих посочил екологията, почистването на града, зелените системи на града, транспорт, транспортна инфраструктура, пътища, превозни средства, образование, където продължава строителството на детски градини, сигурността на града, която е много важна за всички нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!