Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокадите из цяла Гърция продължават

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестиращите гръцки фермери удължиха времето за блокади по пътищата и границите. Земеделците отказват преговори с правителството, докато не бъде оттеглен спорният проектозакон за данъците и пенсиите.

От днес се увеличиха часовете за блокиране на централната магистрала "Екватия". С блокадата на прохода "Демби" Гърция е разделена на две. Безсрочни са протестите и на други места по магистралата. Прекъснат е достъпът до пристанище Игуменица, както и до летището в Солун. Засилено е полицейското присъствие на граничните пунктове.

Медиите коментират инцидента с българските шофьори, които тази нощ преминаха през затворения пункт при Промахон. Съществува реална опасност от ескалация по граничните пунктове. Товарните автомобили се пренасочват към "Ексохи - Илинден", където вероятността да преминат е по-голяма. 

Вече и от опозицията призовават фермерите да се оттеглят, да не се създава напрежение по границите и да се ограничат загубите за бизнеса.

Подготвят се мощни протести пред парламента от петък, като земеделците от цялата страна се заканват да блокират столицата за дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!