Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирменото доброволчество увеличава мотивацията на служителите

През последните години дарителските нагласи на българските компании се промениха в посока доверие в каузите. Това отчитат от фондация „Помощ за благотворителността в България“, която насърчава регулярното дарителство от работното място. Фирменото доброволчество също така сплотява екипа чрез преживяване, както и дава възможност на служителите да изявят своите качества и умения.
 

Ако до преди 10 години представителите на фондация „Помощ за благотворителността в България“ са срещали трудности с привличането на компаниите в дарителски кампанни, то сега желанието на служителите, а и на работодателите, е съвсем различно. Каузите се припознават, а активното участие носи съвсем измерими ползи, разказа Ива Петрова, координатор „Дарителски програми“ във фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Основните мотивационни фактори за дарителската дейност са по-скоро емоционални и ценностно ориентирани, поясни Ива Петрова.

Анелия Ставрева от отдел „Човешки ресурси“ в телекомуникационна компания споделя, че е важно дарителството да започне от топмениджмънта, за да се убедят и по-долните нива.

Фирменото доброволчество освен това помага за привличане и задържане на добри служители, а също и увеличава мотивацията за работа.

Още по темата чуйте от репортажа на Златина Йовкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!