Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илхан Кючюк беше преизбран за председател на младежкото ДПС

| обновено на 02.04.16 в 19:01
Снимка: Пресцентър на ДПС

Илхан Кючюк беше преизбран за председател на младежкото ДПС. Той получи пълно мнозинство от гласовете на Седмата национална конференция на организацията. Пред "Хоризонт" Кючюк заяви, че през следващите три години организацията ще работи в подкрепа на малкия и средния бизнес:

Доверие отсега нататък все повече ще се печели чрез създаването на нови работни места. Това е една от задачите на ръководството на младежката организация. Малкият и средният бизнес е от ключово значение за създаването на работни места. Ние искаме да дадем еднакъв шанс на всеки един български гражданин, независимо от неговите различия, независимо от това, откъде идва. Имаме много добри пилотни проекти. Имаме много добри експерти, с които работим. Имаме основата, на която да стъпим и силните ни очаквания са, че през този мандат ще реализираме добри инициативи. Поставяме младият човек в центъра на политика ни, защото искаме да останем в България, защото искаме да живеем и работим за просперитета на нашата страна.

По време на конференцията заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов посочи, че България е на първо място в Евопа по относителен дял на млади хора, които нито работят, нито учат:

Трудовата маргинализация на отделни етнически и религиозни групи в България, етнизацията на бедността ще генерират трайна безработица и в бъдеще, което ще подържа политическата и социалната нестабилност в България. Това е една от причините ние от ДПС да бъдем така настойчиви по отношение на създаването на специални програми за образование и квалификация за децата и младите хора от малцинствените групи.




 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!