Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Пълната блокада на границата с Гърция навръх Великден се отменя, съобщава "Стандарт", цитирайки превозвачи от Югозападна България.

„Спирането на движението ще е по-скоро символично, но няма да има изцяло забрана за преминаването на коли и камиони“, обяснява пред вестника Веселин Дангов от учредения наскоро в Благоевград Съюз на българските транспортни работници.

Според родните тираджии блокадата няма да вразуми гръцките фермери, но ще попречи на българските шофьори да се приберат в родината за празниците. При затваряне на границата ще загубим 43 милиона лева и 80 хиляди гръцки туристи, предупреди Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, пише "Стандарт".

„АБВ и Реформаторите плашат да напуснат коалицията“ заради промените в Изборния кодекс, предупреждава "Труд".

Вестникът цитира вицепремиера Ивайло Калфин, според когото графата „не гласувам за никого“ е абсурдна. Заместник-лидерът на АБВ Румен Петков нарече „престъпление срещу демокрацията“ свиването на предизборната кампания на 21 дни.  Гласове за разпад на коалицията се чуват и в Реформаторския блок. На изпълнителен съвет във вторник от блока ще решат какво да правят, допълва "Труд".

„Почетният лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган ще получи повече права - ще може да свиква заседания на Централното оперативно бюро и на Централния съвет на партията. Такава промяна в партийния устав“, пише "24 часа", „се очаква да бъде обсъдена по време на Деветата национална конференция на партията, която ще се проведе в Националния дворец на културата днес. С друга промяна в устава на депутатите от ДПС ще се забрани да заемат ръководни партийни постове. Конференцията ще избере председател, след като постът бе овакантен с изключването на Лютви Местан и до момента партията се управляваше от триумвират,“ допълва вестникът. Според 24 ЧАСА новият лидер на ДПС ще бъде Мустафа Карадайъ, който в момента е съпредседател заедно с Рушен Риза и Четин Казак.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!