Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция затегна мерките за контрол на трафика преди празниците

Гърция затегна мерките за контрол на пътния трафик преди Великденските празници.

От днес видимо е засилено движението по цялата пътна мрежа в южната ни съседка. Пътна полиция въведе забрана за придвижването на товарни автомобили в празничните дни. Екипи по контрол на трафика има през 20 километра, проверките са масови, а наложените глоби – високи. Камери за наблюдение са разположени дори по второкласните пътища, а в градовете полицията налага солени санкции за неправилно паркиране. На масови проверки са подложени и лекотоварните автомобили, за да не превозват мигранти.

Гърците също пътуват извън градовете за празниците, както и за Гергьовден, който в страната се отбелязва на втория ден след Великден – понеделник. Засилена е охраната на църковните храмове.

Всички търговски центрове днес работят с удължено работно време до 21 часа. Утре те ще останат затворени докато приключи църковната литургия, а в събота ще работят през целия ден. След това затварят до вторник.

По информация от туристическите агенции около 100 хиляди български туристи ще посрещнат Великден в Гърция. Наред с традиционните дестинации – Халкидики, Кавала и остров Тасос, много българи пътуват към островите Родос, Корфу и дори Крит.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!