Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Мачът за европейската титла по бокс тази нощ, стачките в Гърция, споровете около Изборния кодекс у нас и изборът на ръководство на БСП - това накратко са актуалните теми в електронните издания.
„Кубрат Пулев стана емропейски шампион в тежка категория след като размаза Дерек Чисора в оспорван мач в Хамбург“, съобщава на сайта си вестник МОНИТОР. „Най-емблематичният български боксьор победи по точки британеца Чисора и отново грабна титлата в тежка категория при професионалистите. Кобрата не остави съмнения в класата си и от всички 12 рунда допусна да бъде победен единствено в деветия“, откликва и 24 ЧАСА.
„Евакуирани са къщи в съседни на Мизия села, Гражданска защита запушва със скална маса пробойните в язовир Рогозен“, четем в заглавие на ТРУД за ситуацията в община Хайредин. 
„Извозиха блокираните на гръцки острови български туристи“, съобщава МОНИТОР, като цитира представителка на туристическата агенция, осигуряваща билети за фериботите до Гърция и Италия. Според нея става дума за около 550 души, част от които са решили да изчакат края на стачката на гръцките фериботи на 10 май.
„Председателят на БСП ясен по първи петли“, анонсира СТАНДАРТ. „Очаквано, част от номинираните за ръководната длъжност направиха своите отводи в регламентираното време на конгреса. От 28 кандидати официално в битката остават сегашният председател Михаил Миков и Корнелия Нинова - сочена за най-сериозен негов опонент,“ пише вестникът.
24 ЧАСА съобщава за решението на премиера Бойко Борисов да свика във вторник парламентарната група и изпълнителната комисия на партия ГЕРБ, за да обсъдят политическата ситуация, създала се след президентското вето върху текстовете на Изборния кодекс, отнасящи се до гласуването в чужбина. Ще вземем решение, отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, каза Борисов, цитиран от вестника. СТАНДАРТ пояснява, че ГЕРБ ще се събере след острата реакция на Патриотичния фронт срещу ветото на Росен Плевнелиев, определено от тях като „безотговорно“ и заплаха за националната сигурност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!