Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На първо класиране в детските ясли и градини в София бяха приети 9403 деца

Снимка: БГНЕС


9403 деца бяха приети на първо класиране в детските ясли и градини в София. Под засилен обществен контрол в сградата на Столичната община се проведе жребият. Над 16 000 чакаха за прием или преместване от едно в друго детско заведение.

Ще има обявени още свободни места на 27-и май, обеща заместник-кметът по образование д-р Тодор Чобанов. По думите му, тази година са класирани с 1400 повече деца отколкото на първото класиране миналата година:

Това реално е броят на новите места, които са разкрити в новопостроени обекти или нови групи, разкрити в съществуващи обекти и имаме реален недостиг изцяло в яслената възраст, някъде между 4 000 и 4 500, не всички места сега се разпределиха на първо класиране, което не е заето или което не се заеме поради желанието на родителите, ще го запълним с нов прием. За текущата година тези нови места, които сме планирали, са около 700, тоест от тези, които чакат, включително и тези около 4 500, които реално не са приети, една голяма част от тези 700 бройки ще бъдат запълнени именно с деца в яслена възраст.

Недостигът на места за деца от 3 до 7-годишна възраст е овладян в 20 района на София, посочи Тодор Чобанов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!