Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борба с престъпността

БНР Новини

Около най-конспиративното мероприятие тази година у нас, при което към учениците се гледа като към престъпници, говоря за матурите, се поразми поредния опит за показност и не вършене на работа в правосъдната област. Правната комисия не прие поправки, при които уж щеше да се засили борбата с престъпността на високите етажи. По-точно не прие имитацията на дейност. И не от професионални подбуди, а просто поради политически неподредености.
Години наред се опитваме да покажем на партньорите си, че нещо правим, за да твърдим, че имаме правосъдие и правна справедливост. Никой не ни вярва. Ние самите още по-малко.
Сега Еврокомисията ще ни оказва експертна помощ. Ще отчетем и тук и в Брюксел още едно мероприятие, ще се охарчи някое командировъчно и консултантско евро и нещата ще останат. Защото за да няма мероприятия, а работа, трябва законодателност. Взета от някъде, където работи. На север от нас е готова. Работи. Но според нашите държавни мъже там работи, защото политиците и висшата администрация са много корумпирани за разлика от България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!