Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова организация на движението в София заради строежа на метрото

| обновено на 07.06.16 в 11:15
Снимка: Евелина Стоянова

Нова организация на движението в София, на кръстовището между булевард "Пенчо Славейков" и улица "Георги Софийски", се въвежда от днес заради изграждането на третата линия на метрото. Започва и ремонт на булевард "Владимир Вазов", от моста "Чавдар" до булевард "Ботевградско шосе". Цялостно ще бъдат реконструирани 10 моста и надлези и един подлез, посочи заместник-кметът Дончо Барбалов:

Основен ремонт не е правен, може би никога. По състоянието на пътя всеки, дори неспециалист, може да прецени, че се касае за необходимост от сериозен ремонт и точно това ще започнем. Основата на пътя също трябва да се промени. Тук деформационната фуга също не е в добро състояние, така че много неща трябва да се свършат, а и съответно ние ще контролираме качеството. Ще има и промяна в движението на градския транспорт. Подробна информация ще има качена на страницата на общината.

Нова организация на движението ще има и на кръстовището на столичния бул. "Георги Софийски" във връзка със строежа на третата линия на метрото, каза още той и допълни:

Там е изградена временна връзка. Ще се промени организацията на движението и там. Ще се запази двупосочно движение по тази точно временна връзка, която беше изградена. Надявам се, че гражданите ще проявят разбиране. Просто е необходимо технологично време за изграждане на новите съоръжения, свързани с метрото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!