Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският драматичен театър вече е с напълно обновена сцена

След 3-годишна одисея Пловдив отново има своя театър. Над 4 милиона лева струва напълно обновената зала, унищожена от пожара през 2013 година.

Лично премиерът Бойко Борисов откри обновената сцена на Пловдивския драматичен театър. Придружен от министъра на културата Вежди Рашидов и от председателя на парламента Цецка Цачева, Борисов присъства на тържествената церемония в пълната зала на пловдивския театър, събрала елита на Пловдив и София.

На влизане в залата премиерът Борисов, придружен от директора на театъра Кръстю Кръстев, обяви пред журналисти, че преди години тук е било гробница, а сега е една разкошна зала.

Трябва да си гледате театъра, а като дойде време за Великобритания вдругиден, ще говорим за Великобритания. Сега, ако искате да покажете нещо, какъв театър беше изгорял в Перник, такъв беше в Пловдив, иначе всички са много силни за култура, за образование, страшни приказки съм чул.

В словото си министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че правителството е изпълнило своето обещание и е възстановило театъра на пловдивчани.

След като и директорът Кръстьо Кръстев благодари от сцената на премиера, гостите гледаха представлението на Камен Донев "За всеобщата просвета“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!