Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР Александър Велев получи подкрепа за реформите от СБЖ

Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев получи подкрепа за реформите в БНР от Съюза на българските журналисти. Двете страни се съгласиха, че промяната е неотложна, за да се възстанови авторитетът на институцията. Председателят на Съюза Снежана Тодорова посочи: 
В разговора се запознах с намеренията, с желанието за промяна – реформа в БНР, с част от концепцията, това, което господин Велев изрази на срещата и което лично аз съм убедена, че ще допринесе за още по-висок авторитет на БНР и за нормализиране на отношенията между журналисти и работодатели, което за нас е много важно. За мен е радостно, че всичко, което днес е споделено от господин Велев, отговаря на интересите и желанията на журналистите.

Реформата ще се провежда в диалог и с подкрепата на журналистите в радиото, увери генералният директор Александър Велев. 
Без синдикати никой нищо не може да направи. Синдикатите са представителите на хората, които работят в радиото. И започваме да работим с пълни обороти, най-вече правилници, които трябва да актуализираме, това е и по мениджърския договор, това иска от нас СЕМ, мисля, че и хората вътре в радиото го искат, а и то е нужно, за да имаме правила, по които да се ръководим.

Срещата между генералния директор на БНР и председателя на Съюза на българските журналисти е в рамките на започналите разговори с представителите на всички синдикати в радиото. 

Александър Велев се среща и с ръководствата на регионалните радиостанции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!