Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства броят на жертвите от влаковата катастрофа в Италия

| обновено на 12.07.16 в 21:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

До момента, жертвите от тежката железопътна катастрофа между два влака в южната италианска област Пулия са поне 23. Сред тях машинистът на единия от влаковете. Ранените са около 50 души, някои  в много тежко състояние с опасност за живота. Спасителните дейности продължават.  

Катастрофата  по регионалната жп линия на област Пулия,  където челно се удариха   два влака между  Корато и Андрия, е една от най-тежките за съвременна Италия. Линията свързва главният град Бари с неговото летище и с град Барлета. Ползва се от работници, служители, ученици, студенти, туристи. Не я ясно колко пътници е имало в движилите се  един срещу друг на единствения по трасето  коловоз влакове. 

Спасителните дейности са ефикасни въпреки затрудненията, защото жестокият сблъсъкът, обезформил водещите вагони,  стана в район с маслинова гора и ниви. Микеле Формизано – генерален секретар на профсъюза на железниците,  познаващ линията, обясни, че контролът по движението на модерните композиции между Корато и Андрия се прави от съответните началници – гара чрез телефонна връзка. За това и хипотезите за нещастието са няколко. Министърът на транспорта Грациано Дел Рио уточни от мястото на произшествието, че специална комисия ще разследва случая. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!