Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти и приоритети

БНР Новини
Лалугер (Spermophilus citellus)
Снимка: Wikipedia

Мисленето и работата на парче не води до устойчиви резултати. А като че ли това много, много липсва на днешната ни действителност – устойчивост и предвидимост.
У нас – политическият елит все още не е сътворил и представил представите си за приоритетите на страната като формация и като обществено развитие. Същото се отнася и за т. нар. Обединена Европа, в която ние сме не заобиколим наложен елемент, а управленският ни елит - равноправен ползвател. Човек е сигурен и спокоен, когато има база за своя си днешен и утрешен свят. И самочувствие, че може да стане.
Тази, милосърдно наречена ментална и деятелна разпръснатост се толерира и осъществява от реалните управници на обществото – чиновничеството. Особено високото. Където парчето, т.е проектът, е начин на живот.
Пример от тези дни. По европейски проект за размножаване на лалугерите наши природозащитни организации, тълкувайте го както искате, слушатели на програма „Хр. Ботев”, усвояват половин милион лева. В документацията се упоменава, че работата извършат двама души с две косачки за десет месеца и после там пасат 200 овце.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!