Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангела Меркел отново заяви, че Германия ще се справи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли призивите за намаляване приема на мигранти в Германия и подчерта, че макар и шокиращи, нападенията от последните седмици целят да подкопаят готовността на Германия да приема бежанци, а правителството в Берлин е категорично против.

Меркел отново повтори, че страната може да се справи, въпреки зачестилите терористични нападения.
Ще се справим с това историческо изпитание. Историческо е да отговорим адекватно на предизвикателствата в това време на глобализация, да помагаме на хората в нужда, да се борим с тероризма, да защитим народа на Германия. Работим, за да балансираме свободата и сигурността и да можем да водим начина на живот, който сме си изградили.

Във вторник властите в Бавария настояха за радикални мерки от федералното правителство срещу ислямския терор - спиране на нелегалната и безконтролна имиграция и незабавно депортиране след отхвърлени молби за убежище.

В отговор Меркел заяви, че Германия се нуждае от система за ранно предупреждение за радикални заплахи. Процесът по екстрадиция на бежанците, на които е отказано убежище също трябва да се подобри, каза още германският канцлер. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!