Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок прави допитване за кандидат-президент

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок започва допитване до членовете си за предпочитания от тях кандидат-президент. Това е решил Изпълнителният съвет на днешното си заседание. До момента няма отпаднал от номинираните седем кандидати. 

В следващите една две седмици симпатизантите на реформаторите трябва да определят фаворитите си сред седемте одобрени кандидати, каза заместник-председателят на СДС Любен Петров:
Отделно ще заседава една работна група, която ще направи подготовка за едно изследване. На базата и на последващото изслушване на кандидатите се надяваме Реформаторският блок и ръководството да вземат едно информирано решение и тогава вече да можем да съобщим кой е нашият кандидат. Нито изследването, нито допитването, нито събеседването ще има еднозначно решение. На базата на всички тези форми ние ще определим нашият кандидат за президент и вицепрезидент. 

Движение "България на гражданите" има вече предпочитание, добави заместник-председателят Найден Зеленогорски:
Ясно се оформя една четворка, която върви доста успешно пред другите. Въпросът е сега и колегите да си направят тези вътрешни допитвания и да използваме всичките данни, до които ще достигнем, за да достигнем до златното сечение, което ще ни даде кандидатите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!