Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Джипси кингс“ с благотворителна инициатива на Античния театър

| обновено на 02.09.16 в 07:47

Легендарните „Джипси кингс“ откриват официално на Античния театър Есенния салон на изкуствата. 

Носителите на „Грами“ ще изпълнят в новия си проект „GIPSY 4 EVER“ всички хитове на култовата формация, както и нови композиции. В центъра на възпламеняващия концерт е музикалният ръководител и главен композитор на Джипси Кингс – басистът Ксавие Падиа. 

Музикантите са известни с това, че свирят на инструменти „Кремона“. Те ще подкрепят и VII–то издание на „Вечер на добродетелите“ - най-голямата благотворителна инициатива на фондация „За Нашите Деца“. Ще се включат благотворително с китара “Кремона“, на която ще се подпишат всички членове на GIPSY 4 EVER на концерта от 20 часа на Античния театър.

Gipsy Kings обединява музиканти от фамилиите Reyes /Рейес/ и Baliardos /Балиардос/, потомци на испански цигани, които през Гражданската война напускат Испания и се преселват в Южна Франция. Вече над 25 години те са най-популярната фламенко румба формация в света. Започват като непрофесионални музиканти, които свирят на сватби и празненства, за да стигнат до световна слава, почетната награда „Грами“, милиони продадени албуми и непрестанни турнета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!