Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отсечката от Западната дъга на околовръстния път на София е отварена за движение

| обновено на 13.09.16 в 18:07
Снимка: Ивайло Николов

Движението по новата 6 - километрова отсечка от Западната дъга вече става и в двете ленти на Софийския околовръстен път.  От края на август движението се осъществяваше двупосочно, в едната лента.
Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че от връзката на Западната дъга със Северната скоростна тангента до квартал "Младост" вече може да се пътува за 7-8 минути:
Абсолютно провален обект. Преди две години това беше зачеркнато в Брюксел, парите трябваше да се върнат, министър от БСП. Положихме огромни усилия, прехвърлихме за следващ период, помните декември месец, един студ, завършвахме, за да фактурираме, за да стигнем до днешния ден, успяхме, тангентата и дъгата вече са свързани или казано с една дума - от Благоевград до Бургас караш само по магистрала.

Западната дъга е продължение на автомагистрала "Люлин" и е част от коридора "Ориент/Източно Средиземноморие", който на територията на България свързва Видин с Кулата. 


Кметът Йорданка Фандъкова отбеляза значението на отсечката за облекчаване трафика в София и за развитието на западните и северните територии на столицата. За да бъде завършен докрай Околовръстния път остава отсечката от "Бъкстон" до АМ "Люлин" и от "Младост"-4 до АМ "Тракия"  -  близо шест километра. 
Идейният проект е готов, чака се инвестиране от Европейската инвестиционна банка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!