Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 млн. лева са предвидени за строителство на нови детски градини

Снимка: "Фейсбук"

Над 10 милиона лева от бюджета на Столичната община са предвидени за строителство на нови детски градини, като броят им за тази година е 9. Овладян е напълно недостига на места да децата между 3 и 6 години. До края на годината ще бъдат открити още 2 нови градини и ще започне строителство на три. Днес беше открита нова сграда в 99-а детска градина "Брезичка", където ще има и групи за деца със специални образователни потребности, посочи директорът Иванка Харбалиева:

Изключително сме щастливи, защото ние удовлетворихме потребността за 2-годишни деца. Има голяма нужда от това. Разликата е, че децата не са в детска ясла, а ще бъдат в детска градина и този недостиг на медицински сестри го преодоляваме. Имаме назначени шест нови души, от които тримата са млади.

Най-безценното нещо, което правим, е, че откриваме група за деца със специални образователни потребности, като в самата група са и специалистите. Там е логопедът, психологът и ресурсният учител. Има създадени условия за тези деца. Другата ценност е големият салон, който досега нямахме. Това е зала, в която ще можем да си правим тържества, а децата - да се забавляват и да спортуват, защото спорта е много важно нещо.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!