Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

24 ЧАСА, както и повечето печатни издания тази сутрин, помества на челната си страница цитат от главния прокурор Сотир Цацаров: „Засега изключваме аварията в Хитрино да е умишлена“. Експертизата за скоростта на влака ще бъде готова в понеделник, информира вестникът.
Водещата новина на МОНИТОР по темата е уверението на премиера Борисов, че след ремонтите „Призрачното Хитрино напролет ще е сред най-хубавите села“. Същото съобщава и СТАНДАРТ, а ДУМА иформира в голямо заглавие на първата си страница, че „БСП събира доброволци да разчистват Хитрино“.
ТРУД обобщава водещата политическа новина от вчера: „Реформаторите взеха мандата за сформиране на правителство“ от президента Плевнелиев и „молят Борисов да остане премиер“.
„Спецправосъдието се оказа изключително вредно. Съдените за организирана престъпност масово се измъкват с условни наказания и затова се чувстват безнаказани“, твърди СЕГА в челната си публикация. Моделът, в който бяха вложени милиони е изначално сбъркан. В двете наказателни съдилища се гледат малко дела, престъпници с тежки обвинения се измъкват с условни наказания, прокуратурата безкритично се съгласява да сключва споразумения с тях, а съдът ги одобрява“, пише вестник СЕГА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!