Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Засега няма основание да се поставя въпросът за вдигане или смекчаване на санкциите срещу Русия, наложени от Европейскя съюз заради анексрането на Крим и събитията в Източна Украйна. Така високопоставен европейски дипломат коментира за руския вестник "Комерсант" продължените вчера с шест месеца санкции срещу Москва. Русия "не е изминала своята част от пътя" към изпълнение на Минските споразумения за уреждане на конфликта в Донбас. Докато е така, "Киев има повод да отлага стъпките, които сам той трябва да направи", отбелязва още вестникът.
"Международният контекст е неизгоден за Москва", отбелязва друг източник, представляващ в Русия "една от ключовите страни в Евросъюза". "Решението за продължаване на санкциите се взема на фона на жестоки битки в Алепо, от които страда мирното население", напомня дипломатът и добавя: "Въпреки че формално санкциите не са обвързани със Сирия, лидерите на страните от Евросъюза са принудени да отчитат емоционалния момент".
Вестник "Ню Йорк таймс" отбелязва, че "Съединените щати са изправени пред големи препятствия за задържането или възпирането на руски хакери". Изданието допълва, че кибератаките срещу ръководството на Демократическата партия са повлияли на хода, ако не и на резултата на президентските избори в Съединените щати. 
"Обама обещава ответни мерки срещу Русия заради хакерските атаки по време на изборите", пише по темета вестник "Гардиън"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!