Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

ТРУД извежда начело новините, свързани със зимната обстановка от последните дни. "Без училище още 2 дни в София и половин България", гласи водещото заглавие на вестника. След призив на Министерството на образованието днес училищата в цялата страна ще останат затворени заради студа и грипа .

Ученици засипаха кметовете с благодарности за удължената ваканция, пише по темата СТАНДАРТ. Най-голяма еуфория предизвика удължаването в столицата. Учениците поздравиха кмета Йорданка Фандъкова с нейна снимка и надпис над нея "Не всички герои имат наметало". Овации имаше и за останалите градоначалници. 

За последните няколко дни студът в Кюстендилско взе три жертви. В нощта срещу неделя  там е било и най-студено – минус 25 градуса, съобщава ЗЕМЯ. 

Поне с 30-40 лева ще скочат януарските сметки на хората, които се отопляват на ток, изчислява МОНИТОР. Само от една духалка сметката се увеличава с 28 лева на месец, сочат разчетите на електроразпределителните дружества. 

Близо 1 милион души в страната са прекарали грип от началото на вълната през октомври, пише в друга статия ТРУД. Пикът на епидемията обаче тепърва предстои и се очаква да настъпи през втората половина на януари, предупреждават вирусолози. 

По-тежките наказания за шофьорите, които карат опасно на пътя, няма да се налагат на всички нарушители, съобщава СЕГА. Промените в Закона за движение по пътищата, които дават на пътната полиция правомощия да сваля номера, няма да засегнат тези, които карат кола на чуждо име. Сред тях са и шофьорите на лизингови автомобили. Причината е, че в текстовете е посочено, че санкции се налагат само на собственика. 

Затворените заради ремонти столични булеварди са една от причините да намалеят жертвите на катастрофи до 41 за 2016 година. Това казва в интервю за 24 ЧАСА старши инспектор Николай Крушарски от Пътната полиция.  

Има риск от спиране на еврофондовете във втората половина на 2017 година, признава ресорният вицепремиер Томислав Дончев в писмен отговор до депутати от ДПС, съобщава  ДУМА. Причината е, че България не е изпълнила 12 от общо 45 предварителни условия за получаване на европейско финансиране през периода до 2020 година .

Близо 600 милиона лева от КТБ ще бъдат разпределени сред кредиторите ѝ. Най-голяма сума ще получи Фондът за гарантиране на влоговете, посочва  КАПИТАЛ ДЕЙЛИ

Хазяи масово обръщат апартаментите си на хотели. Така с приемането на туристи за по няколко дни месечно си докарват повече от среден месечен наем, отбелязва ТЕЛЕГРАФ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!