Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Лошото време и ситуацията с блокирани в България румънски туристи с основни акценти във вестниците в северната ни съседка. 

Според румънското издание КАПИТАЛ около 15-16 румънски автомобила са били блокирани в района на Добрич. Те обаче успели да тръгнат към Румъния, а колоната е била водена от кола на българската полиция. 

Вестник АДЕВЪРУЛ цитира думите на румънския вътрешен министър, че около 100 души са достигнали Румъния на три етапа. Хората са влезли на румънска територия през пункта Вама Веке и след това са ескортирани от полицията към родните им места. 

Изданието ЕКОНОМИКА пише, че между Румъния и България може да се мине само през два гранични пункта – Гюргево – Русе и Калафат – Видин.

Лошото време в Румъния стана причина за спиране на движението на повече от сто влака, а пътниците на Централната гара в Букурещ получаваха топъл чай, пише вестник ЛИБЕРТАТЯ

ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС пише, че в последната година Брюксел отчита рязко увеличение на кибератаките срещу сървъри на Европейския съюз и те стават все по-опасни. Най-новите разкрития засилват безпокойството от възможността Москва да се намеси в предизборната кампания във Франция и Германия през следващите месеци, обяснява изданието.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!