Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешно беше обезвредена бомбата, останала в Солун от Втората световна война

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Солун успешно беше обезвредена бомба, останала от Втората световна война. Взривното устройство беше открито случайно при ремонт на бензиностанция. Заради него гръцките власти извършиха най-мащабната евакуация на хора в мирно време.

За няколко часа сапьори обезвредиха детонатора на бомбата. За сигурността на живеещите в квартал "Корделиос" в Солун евакуираха над 70 хиляди души. По време на операцията мястото се охраняваше от военни части и полиция.

Взривото устройство, останало от Втората световна война, беше транспортирано с военна техника на полигон извън града. При преместването на бомбата забраниха движението на хора и автомобили по маршрута поради риск от експлозия на 250-килограмовото взривно устройство.

В късния следобед хората започнаха да се връщат по домовете си, като поздравяваха както военните, така и полицаите за успешната операция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бомба от Втората световна война обезвреждат в Солун

Властите в Солун- вторият  по големина град в Гърция,  ще осъществят днес най-голямата евакуация на население в мирно време, за да позволят на експерти да обезвредят неизбухнала бомба от Втората световна война.   Успешно приключи евакуацията на..

обновено на 12.02.17 в 11:48
Сняг затрудни движението в Солун

Евакуираха три квартала на Солун заради неизбухнала бомба от Втората световна война

Властите във втория по големина гръцки град - Солун, ще осъществят днес най-голямата евакуация на население в мирно време, за да позволят на експерти да обезвредят неизбухнала бомба от Втората световна война. Успешно приключи евакуацията на жителите на..

обновено на 12.02.17 в 11:37

Евакуират жители на Солун, заради бомба от Втората световна война

Гръцките власти започнаха евакуирането 70 000 души в град Солун в навечерието на операция по обезвреждане на бомба от Втората световна война, предаде БГНЕС. Бомбата, която съдържа близо 250 килограма взривни вещества, е открита в северния град по време..

публикувано на 11.02.17 в 13:53

Част от Солун ще бъде евакуирана в неделя заради обезвреждане на бомба от Втората световна война

Властите във втория по големина гръцки град Солун планират да евакуират до 60 000 жители от домовете им, за да може експерти безопасно да обезвредят неексплодирала бомба от Втората световна война, съобщи Асошиейтед прес. Евакуацията в Солун е..

публикувано на 07.02.17 в 11:05