Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравното министерство опроверга информацията за уволнението на проф. Пилософ

| обновено на 23.02.17 в 20:36
Проф. Владимир Пилософ
Снимка: БГНЕС

Председателят на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца професор Владимир Пилософ към момента не е получил документ за освобождаването от поста си. Това заяви за БТА професор Пилософ, потърсен по телефона за коментар по повод информация от пресслужбата на Министерството на здравеопазването от по-рано днес, според която той е отстранен от длъжност.

От министерството на здравеопазването уточниха, че в по-късен час ще разпространят становище до медиите. 

От ведомството официално опровергаха информацията, че е уволнен директорът на Фонда за лечение на деца, тъй като по-рано днес от служители на здравното министерство изтече информация, според която  проф. Пилософ е бил освободен от поста. На сайта на министерството съобщение за уволнението не беше публикувано. Самият професор Владимир Пилософ обяви и пред "Хоризонт", че официално никой не го е уведомявал, че е бил отстранен. 


Информацията за уволнението съвпадна с казуса около 9-годишния Байрям Али, за когото фондът първоначално одобри трансплантация в Германия, но по-късно беше решено, че тя може да бъде извършена и в България и детето беше насочено към столичната болница "Лозенец". По-рано стана ясно, че момчето ще замине за лечение в Германия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!