Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи са арестувани в Гърция заради трафик на мигранти или нелегален внос на цигари

Гръцката полиция арестува днес четирима български граждани. Двама от тях за задържани за нелегален внос на цигари, а двама - за трафик на имигранти.

Гръцките полицаи са задържали двама българи, след като те се опитали да внесат в страната 4096 пакета цигари без бандерол. Полицията е имала сигнал, че в района на Килкис, до границата с Македония преминава нелегален канал за внос на цигари и при проверка открили цигарите в колата на двама българи. Българите са задържани в полицията, а стоката и леката кола са конфискувани.

На магистралата Ксанти-Комотини полицаите спрели за рутинна проверка лекотоварен автомобил с българска регистрация, в който намерили 22 нелегални мигранти - 19 от Пакистан и 3 от Индия.Те са платили на двама българи за нелегален трансфер в Гърция. Арестуваните водачи на колата са българи - 38-годишен мъж и 20-годишна жена. Задържаните са предадени на прокуратурата в Комотини и ще бъдат съдени за нелегален трафик на  хора.

Полицията в Гърция увеличи екипите за контрол по пътищата, като непрекъснато се извършват проверки на колите за нелегален  внос на акцизни стоки и трафик на мигранти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Данните на всички лица, които пътуват през Гърция, ще се съхраняват от специална комисия

Данните на всички лица, които пътуват през Гърция, ще се съхраняват от специална комисия, в която влизат прокурори, полицаи и служители в авиокомпаниите. Целта е властите да имат база данни за лица, за които има съмнение, че поддържат връзка с джихадисти...

публикувано на 15.03.17 в 12:27

Драстични наказания за шофьори пушачи в Гърция

В Гърция налагат жестоки глоби за пушене в кола, ако сред пътниците има деца под 12 години. Нарушението се глобява с 1500 евро. Ако пушачът не е водач на колата, а пътник, глобата се налага на шофьора, който е позволил да се пуши до детето. Съгласно..

публикувано на 14.03.17 в 09:58