Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцката полиция разследва още осем пакета бомби за европейски финансови експерти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Гърция намери още осем пакета с бомби, предназначени за финансови експерти в Европейския съюз. Антитерористите предполагат, че акцията отново е дело на анархистите от организацията "Заговор на огнените ядра“.

Досега са открити осем пакета с експлозиви в пощата. Механизмът на взривното устройство е същият като на изпратения на германския финансов министър Волфганг Шойбле. Продължава проверката на всички пощенски клонове и на летището в Атина, като полицията има съмнение, че са изпратени още писма с експлозиви.

Антитерористите очакват да открият пръстови отпечатъци, за да разкрият извършителите. Предполага се, че цялата акция с писмата е дело на гръцки анархисти, но те все още не са поели отговорността за седем от пакетите, което предполага, че ще последват още акции от тяхна страна.

Намерените писма с бомби са адресирани до финансови фактори в Европейския съюз, които са свързани с икономическите мерки на гръцките кредитори.

Полиция работи също и по версията за връзка на гръцките анархисти с международна организация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Волфганг Шойбле

Гръцки анархисти поеха отговорност за пакета бомба, изпратен до Волфганг Шойбле

Гръцката анархистка терористична организация "Заговор на огнените ядра" пое отговорност за изпратения пакет бомба до германското финансово министерство. Пакетът е бил предназначен за министъра на финансите Волфганг Шойбле . Продължаваме с още по-голяма..

обновено на 16.03.17 в 16:04