Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трафикът в Гърция се засилва предпразнично

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трафикът в Гърция се засилва предпразнично. Влезе в сила забрана за движение на товарни автомобили по централната пътна мрежа.

Днес видимо е засилено движението на леки автомобили както вътре в страната, така и в посока към граничните пунктове с България. Хиляди гърци потеглиха за празниците към българските туристически обекти. В същото време днес е много силен потокът на влизащи в Гърция българи, които предимно са предпочели хотели в северната част на страната.

Извънредни екипи на пътна полиция следят за нарушения, налагат високи глоби и дори свалят номерата на автомобилите. Проверяват водачите за употреба на алкохол, както и личните документи на пътуващите, за да не превозват нелегални имигранти.

От днес са пуснати и извънредни фериботи към островите, но билетите и за тях са резервирани напълно, предупреждават туристическите агенции. Търговските магазини работят днес, но утре ще бъдат затворени.

Средната цена на безоловния бензин се движи между 1,45 евро и до 1,65 евро, като на бензиностанциите на магистралата цената е по-висока. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!