Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус с български ученици е катастрофирал в Италия

| обновено на 15.04.17 в 21:48
Снимка: www.primocanale.it

Автобус с български ученици е катастрофирал на магистрала до Генуа. Италиански медии съобщават за петима ранени, без опасност за живота.

Посланикът ни в Рим Марин Райков потвърди, че са пострадали петима души - трима ученици и двамата шофьори на автобуса. Учениците са били транспортирани в две болници в Генуа, но след прегледа са изписани от болниците и с друг автобус са продължили пътя си към курорта Йезоло, близо до Венеция. В по-тежко състояние и с риск за живота е единият от шофьорите на автобуса. Той е на 58 години, от София. В по-леко състояние е другият шофьор, който е на 48 години.

Автобусът е пътувал в посока Милано в обстановка на много натоварено движение със задръствания и чести спирания. Причината за катастрофата е, че шофьорът на автобуса не е преценил, че колоната пред него спира или е била вече спряна. Катастрофата е станала в ранния следобед и е довела до канализиране на движението само в една лента. 

Посолството ни е във връзка с полицията. Засега обаче италианските власти не съобщават имената на пострадалите ученици, нито възрастта им. Консулската ни служба е в непрекъснат контакт с италианските власти и е на разположение да помогне. Посланикът ни в Италия допълни, че близките на пострадалите са информирани. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!