Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцката полиция разследва бомбен взрив пред банка в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бомба избухна снощи пред банка в гръцката столица Атина. При инцидента няма пострадали.

Продължава разследването на полицаите от отдела за барба с тероризма на мястото, където тази нощ неизвестни лица са поставили бомбата. По схемата на взривното остройство се предполага, че е дело на терористичната организация "Заговор на огнените ядра".

Разследващите проверяват и записите на охранителните камери, които са заснели двама мъже да поставят в чанта взривното устройство пред банката. Не се различават лицата на извършителите, покрити с маски.

При избухване на взривното остройство са нанесени големи материални щети на съседните сгради, но жертви няма.

Целта не е била да убиват хора, коментират пред медиите антитерористи, защото преди взрива са предупредили в редакцията на гръцка медия. След информацията полицията веднага огради района, но не успя да деактивира бомбата.

Организацията “Заговор на огнените ядра“ пое досега отговорността за редица бомбени атентати по държавни сгради и банкови институции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В Гърция отново протестират

В Атина продължава драмата с гръцкия дълг. Тази седмица Гърция и кредиторите й постигнаха споразумение по условията за отпускане на следващия транш от спасителната програма, но напрежението в южната ни съседка не стихна. Вместо това, по улиците на..

публикувано на 09.04.17 в 13:13

Шойбле очаква до дни да бъде постигнато споразумение за Гърция

В рамките на следващите няколко дни Гърция и нейните кредитори вероятно ще постигнат споразумение за необходимите реформи в замяна на нови кредити, обяви германският финансов министър Волфганг Шойбле , допълвайки, че Еврогрупата може да постигне още..

публикувано на 07.04.17 в 13:05