Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването на причините за тежката железопътна катастрофа край Солун

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В много тежко състояние са трима от пострадалите при катастрофата. В кома е машинистът на влака. Още четирима пътници са настанени в болница, но без опастност за живота.

Мястото на катастрофата прилича на бомбардиран район. Четири вагона са излезли от релсите, като един е влязъл в къща до гарата. Двете жертви са пътници в първия вагон. При катастрофата се обръща цялата композиция, но повечето пътници са само с леки наранявания.

Няколко екипа от специалсти разследват причините за катастрофата. Основната версия е висока скорост. Досега няма данни за някакъв технически проблем на релсите. Все още не е приключило разследването за изправността на системата на влака.

Катастрофата стана на гара Адендру, само на няколко километра преди Солун. Пътническият влак се е движил по маршрута Атина-Солун.

През цялата нощ на мястото на катастрофата работиха спасителни екипи. Няколко часа нямаше информация за броя на пътуващите във влака и с кучета издирваха хора под развалините. Все още движението е спряно. Извозват пътниците с автобуси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!