Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

80 процента от пътниците на "Алиталия" днес бяха пренасочени към други полети

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Авиокомпания "Алиталия" отмени днес над 200 полета. Причината е в стачка, обявена от синдикатите, която обхваща периода от 10 до 18 часа местно време. Стачката беше обявена отдавна. Причината за нея е нестабилното положение на компанията, обявена за продажба - факт, за който е загрижено и правителството, защото на първи етап ще бъдат съкратени над 1 300 души наземен и въздушен персонал.

Куриоз е, че в резултат на днешния протест много от гостите и журналистите, участвали на срещата на върха на Г-7 в Таормина, бяха затруднени да отпътуват от Катания. Там от 21 полета бяха отменени 12.

80 процента от пътниците на "Алиталия" бяха пренасочени към други полети.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Отменени са 40% от полетите на авиокомпания "Алиталия" заради стачка

Стачкуват служители на авиокомпания "Алиталия". Това наложи отменянето на 40% от полетите през днешния ден. Авиодиспечерите стачкуват от 14 до 18 часа българско време, а за 24 часа скръстиха ръце всички онези служители от въздушния транспортен сектор,..

публикувано на 20.03.17 в 10:14

142 полета на "Алиталия" са отменени поради стачка

Италианската авиокомпания "Алиталия" отмени 142 полета заради стачка на част от служителите си. Причина за недоволството е премахването на правото за безплатно пътуване в Италия, от и до базите на въздушния превозвач в Рим и Милано.  От авиокомпанията..

публикувано на 05.07.16 в 07:53

15% от полетите на "Алиталия" за днес са отменени

Италианският национален авиопревозвач "Алиталия" обяви, че отменя около 15 процента от полетите си за днес заради 24-часова стачка на пилотите и кабинния екипаж, членуващи в синдиката АНПАК. Засегнати са вътрешните полети и полетите на средни..

публикувано на 24.07.15 в 08:22

От полунощ започва 24-часова стачка на пилоти и кабинен персонал на "Алиталия"

От полунощ започва 24-часова стачка на пилоти и кабинен персонал на италианската авиокомпания "Алиталия". Причината за протеста е същата, както за стачката от преди месец: изтичане на договор догодина, който, ако не бъде подновен, ще предизвика..

публикувано на 23.07.15 в 16:34

Пилоти и бордови персонал на "Алиталия" започнаха 24-часова стачка

Стачкуват пилоти и бордови персонал на италианската авиокомпания "Алиталия". Протестът ще продължи 24 часа. Недоволството е заради изтичане на договор през февруари следващата година, който ако не бъде подновен, ще доведе до уволнението на 280 пилоти и..

публикувано на 25.05.15 в 13:40