Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов заяви, че ще участва в КСНС при президента само в присъствие на медии

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

След публикуването на стенограмата за КТБ премиерът Бойко Борисов заяви, че ще участва в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента само в присъствие на медии. Според него този формат е бил единственото място в държавата, където отговорните хора са могли да разговарят спокойно, но вече губи своя смисъл. 

Премиерът посочи, че разсекретяването на стенограмата е и в негов интерес. Сериозно или не коментира, че всички останали стенограми могат да бъдат разсекретени, но посочи категоричното си несъгласие да се изваждат думи и да се коментират години по-късно:

Това направиха вчера, но оттук нататък аз ще участвам на КСНС, само ако медиите са вътре, в най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както е във Висшия съдебен съвет, вие да присъствате и да го гледате. Иначе няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасени, съображения, или каквото и да било. Не виждам абсолютно никакъв смисъл да се прави без медии. Всички стенограми да ги разсекретят. Ако може и аз това постановление за "Грипените" да го разсекретя също, за да видите каква глупост е. Да вземат решение, да се вземе решение да се купят "Грипени"".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!