Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данчо Йорданов вече не е кмет на село Долни Окол, което е управлявал успешно от далечната 1959-та

.Жителите на селото споделиха добрите си впечатления от бай Данчо - както наричат освободения от длъжност кмет

Данчо Димитров - кмет село Долни Окол
Снимка: Евелина Стоянова

Кметът на Самоков освободи от длъжност Данчо Йорданов, който от 1959-та година е кмет на село Долни Окол. За Йорданов остават неясни мотивите за отстраняването му от длъжност. Пред "Хоризонт" той посочи, че напуска с обида поста:

Да се оценява това, което е построено през тези години - инфраструктура, водоснабдяване, осветление и така нататък. Какво да ви кажа? Никой не е вечен - нито в живота, нито в работата. 58 години и три месеца непрекъснато работя. 
Аз помолих евентуално, ако има възможност, да изкарам мандата - още година и половина до изборите, да бъда полезен. Обидно ми е, затова защото аз съм работил толкова години. 
Аз съм това, което ме виждате - децата нямат апартамент в София, имам една къща, която не е много добре стегната, но голяма къща направихме - татко много работар беше, аз също съм работар.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев не беше открит за коментар. За бай Данчо, както го наричат в Долни Окол, хората разказаха:
Аз имам добри впечатления от него. 
Като администратор е много добър - това е човек, който за тези години е създал много връзки - и преди 10 ноември, и след 10 ноември. Той е допринесъл това село да бъде асфалтирано цялото.
Добър е като личност. Аз съм го виждал да помага - тука по строежи на къщите ходи, и като дърводелец.
Да, много помага. Дори има няколко човека, които са без доходи, на които почти всяка сутрин им дава някакви джобни пари.
Спокоен човек е, много помни - дори търси писма, които е писал преди 20 години и ги намира. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!