Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бежанският лагер на остров Лесбос беше подпален от мигранти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мигранти подпалиха лагера за бежанци на остров Лесбос. Изгоряха контейнери с храна и палатки. За да се спасят, бежанците с деца се изнесоха в близките земеделски земи. По чудо няма жертви.

Причината за поредното напрежение сред мигрантите е отказ на властите да дадат политическо убежище на мигрант от Хаити. Срещу полицията, която се опита да овладее положението, мигрантите хвърляха камъни. Не позволиха дори на пожарната часове да загаси огъня.

Жителите на остров Лесбос предупредиха, че ще протестират срещу своеволията и напрежението, което създават мигрантите на острова.

От началото на бежанската криза много малко туристи посещават Лесбос, Хиос и Самос, въпреки че там има прекрасни условия за туризъм и ниски цени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нилс Муйжниекс

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека призова Словения да не затваря границите си за мигранти

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Нилс Муйжниекс заяви, че Словения трябва да ускори процедурите по предоставяне на убежище и да не прилага новия закон, който ѝ позволява да затвори границите си за повечето незаконни мигранти.  По данни на..

публикувано на 11.07.17 в 09:40

Тридесет и пет мигранти изчезнаха след корабокрушение край бреговете на Либия

Тридесет и пет мигранти, сред които седем деца, са в неизвестност, след като надуваемата лодка, на която се били качили, потънала край бреговете на Либия днес, предаде Франс прес, като се позова на бреговата охрана на северноафриканската държава. 85..

публикувано на 08.07.17 в 17:41

Трима мигранти осъдени, трафикантите се измъкват

Трима иракски граждани бяха осъдени на осем месеца лишаване от свобода с три годишен изпитателен срок за  незаконно преминаване на границата на България. Всеки от тримата е глобен с 200 лева. Заедно с тримата са пътували и две малолетни деца. Те са..

публикувано на 07.07.17 в 19:17
Виктор Орбан

Орбан обвини ЕК, че осъществява план на Сорос за заливане на Европа с имигранти

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини Европейската комисия, че осъществява план на американския милиардер Джордж Сорос за заливане на Европа с имигранти.  По думите на Орбан, предадени от ДПА, планът предвижда довеждане на 1 милион души годишно и..

публикувано на 07.07.17 в 17:56

Австрийските военни са готови да блокират мигранти

Австрия е готова да разположи военни и бронирани коли на границата си с Италия, ако потокът на мигранти от Италия продължи да нараства, съобщава Би Би Си. Министърът на отбраната на Австрия Ханс Петер Доскозил обяви мерките в интервю за австрийския..

публикувано на 04.07.17 в 14:06