Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бинали Йълдъръм: Турция взема необходимите мерки по границата със сирийската провинция Идлиб

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция взема необходими мерки по границата си със Сирия, в района на провинция Идлиб, обяви турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от Ройтерс. Турция споделя 150-километрова граница със Сирия в района на провинцията, в която джихадисти контролират големи райони.

Вчера турските власти обявиха, че ще ограничат пред пропускателния пункт "Баб ал-Хауа" движението на стоки, които не са хуманитарна помощ. Анкара посочи като причина факта, че сирийската територия е контролирана от терористична организация

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган уточни днес, че пунктът ще остане отворен за хуманитарна помощ, но пропускането на оръжия няма да бъде позволено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Премиерът на Турция обсъди сигурността в страната с ръководителите на разузнаването и въоръжените сили

На среща в Анкара турската изпълнителна власт обсъди сигурността в страната. В резиденцията "Чанкая" се събраха премиерът на Турция Бинали Йълдъръм , външният министър Мевлют Чавушоглу , както и неговият колега с ресор търговия, ръководителят на..

публикувано на 09.08.17 в 18:26

В Турция продължават словесните атаки между управляващи и опозиция

В Турция продължават словесните атаки между управляващи и опозиция. В реч в Трабзон вчера президентът Реджеб Тайип Ердоган остро разкритикува изказване на Кемал Кълъчдароглу – лидер на опозиционната Народнорепубликанска партия...

публикувано на 09.08.17 в 10:17
Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу

Външните министри на Русия и Турция обсъдиха ситуацията в Сирия

Първите дипломати на Русия и Турция обсъдиха ситуацията в Сирия и изпълнението на меморандума за създаване на зони за деескалация в страната. Разговорите между Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу се проведоха в Манила, където заседават министрите на..

публикувано на 06.08.17 в 14:21

Турция и Катар започват двудневни съвместни военноморски учения

Днес Турция и Катар започват двудневни съвместни военноморски учения. От 1-ви август двете страни започнаха тренировки на сухопътните сили с участието на над 250 турски военни и 30 бронирани машини. Маневрите са планирани отдавна в рамките на..

публикувано на 06.08.17 в 09:42