Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева – гост на „Студентски град рън 2017“

4
Снимка: НСА Прес

Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева ще бъде гост в първото издание на шосейния пробег „Студентски град Рън”. Спортист номер едно на България за 2016 година ще се включи в проявите, свързани с програмата „Детска атлетика“ в Националната спортна академия „Васил Левски“.

В състезанието, което ще се проведе на 1-ви октомври по улиците в Студенски град, ще се включат над 100 бегачи, сред които и най-елитните ни спортисти. Лиляна Георгиева ще участва с любителите на в дистанцията 5 километра 220 метра, а Митко Ценов и Йоло Николов ще застанат на старт с професионалистите на същата дистанция. Програмата включва и щафетно бягане (2 обиколки по 2 километра 610 метра) за семейства и фирми.

Таксата за участие, която е 20 лева на човек, ще събира с благотворителна цел. Набраните средства, които включват и дарения от различни фирми, ще се използват за организацията на тренировъчен лагер за млади атлети.  

Записванията за състезанието продължава до събота вечер на atletikabg@gmail.com или в щаба на организационния комитет в Студентска поликлиника.

Стартът и финалът на 1-ви октомври са пред Арката на НСА „Васил Левски”, а началото на „Студентски град Рън” е в 9:30 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия